Opettajat

Cecilia (Ceci)

Toimin puheenjohtajana Tanssitaivas Ry:ssä ja organisoin Tanssitaivaan toimintaa.

ceci kopio

Rake Salo ja Sirpa Reuter

Rake ja Sirpa ovat Tampereen seudulla pyörinyt tehokaksikko. Jo vuosia he ovat jakaneet samat ajatukset tanssista. Leipää ja sirkushuvia he tarjoavat kansalle niin, että väkisinkin vienti-seuraaminen kehittyy. Ilman aitoa vienti-seuraamista paritanssi ei heidän mielestään ole tanssia. Tämän parivaljakon tunneilta saat kroppakaupalla lisää pureskeltavaa rikastuttamaan tanssiasi. Palautteen mukaan tämän tiimin tunnit ovat Tampereella keränneet salit täyteen väkeä, koska heillä on kyky tanssia, opettaa ja laskea itsestään leikkiä.

Tanssitaivaalla he opettavat torstai-iltaisin buggia ja fuskua.

 rake-salo-ja-sirpa-reuter

Silvio Jesús Quevedo Vázquez

Silvio opettaa vuosien kokemuksella parisalsan kaikkia tasoja.

 

Silvio

Dagmara

Dagmara opettaa Tanssitaivaalla Argentiinalaista tangoa, salsaa sekä Lady´s Stylingia.

”Started dance journey when she was 5. Her dream was to be a ballet dancer, but was to young to go to Ballet School. She’s certified dance instructor (ballroom dancing), choreographer and dancer. After 16 years of ballroom passion, started the fascination to latin and afro culture. Took part in many workshops and festivals in Poland. Her teachers were for example: Anna Chagowska, Tamambo, Super Mario, TC, Falco, Farid and Barbara ( Salsa Conga), Salsa Dance Squad, Jorge Camaguey, Daniela de Francesco & Tony Lara, Gabryel and Bego, Talal Benlahsen, Jérémy Zeitoun (Salsabor), Bejnamim Nande, Piotr Wozniak, Jakub Milonga, Cristian Rubin.

She is dance instructor with 14 years experience. works with adults and kids. Her styles are: Ballroom, Salsa on 1 (Los Angeles style), bachata, merengue, kizomba, tango argentino, bachatango, salsatango, salsa flamenca, cubaton, afro. Participated in few Afrorumba, Zouk and Lambada workshops. She’s also a bebywearind dance instructor.

As a dancers she took part in many dance shows and performances for example during Jose Torres y Consonantes, Rey Ceballo y Calle Sol, Libertrio, Sarakina, Brandisi concerts.  Was a choreographer, dancer and actor in few amateur theathe performances. Is a dancers in ’Carmen’ Opera in Podlasie Opera and Philharmonic – European Art Centre in Białystok.

Her unfulfilled passion in flamenco.

Don’t like choreographies in everyday dance and ladies partners trying to lead 😉 because she is sure the pure pleasure of dancing in couple is when man is a boss and lady listen but don’t think 😉 just relax and have fun!!!”

dagmara

Seera (Sepu) Päiviälä

Olen tanssinut koko ikäni. Aloitin satubaletista 3-vuotiaana, jonka mukana tuli myös jazz-tanssi. Tätä klassista kautta kesti noin kymmenen vuotta. Vierelle ilmaantui ja ajoi ohi kilpatanssi, joka vei minut kisaamaan korkeisiin luokkiin ympäri Suomea ja myös rajojen ulkopuolelle. Pienen tauon jälkeen palasin takaisin yksilölajeihin bailatinoon ja rivitanssiin. Rivitanssista saavutin luokkani maailmanmestaruudet vuosina 2007 ja 2012 sekä Pro-Am 2. sijan. Tällä hetkellä oma tanssin harrastus west coast swing.

Seera-Maria ”Sepu” ohjaa Tanssitaivaalla syksyllä 2017 lavatanssien ja lattareiden alkeita paritanssina. Kyse ei niinkään ole kuviopankista, vaan lähdemme aivan alkeista. Käymme läpi lava- ja paritanssien perusasioita sekä rytmiä ja rytmin tulkintaa. Teemme harjoitteita perusaskeleista sekä pieniä kuviosarjoja. Jos kesällä olet haikein mielin katsellut, kun muut tanssivat lavoilla tai sukujuhlissa, muttet ole osannut/voinut/uskaltanut mennä mukaan, tämä on kurssi juuri sinulle.

Ohjaajana pyrin olemaan motivoiva ja tuottamaan onnistumisen iloa kurssilaisille.

 

Markku ”Make” Saarinen

Make on tanssin harrastaja, joka haluaa jakaa tietonsa ja taitonsa eteenpäin suurella sydämellä!  Hänen tunneillaan on hauska ja leppoisa tunnelma. Opetus sujuu sopivan rauhalliseen tahtiin. Kyllä sitä ronski ja roteva palomieskin osaa tanssia.

Make ohjaa fuskua ja salsaa maanantaisin.

 make-rajattu

Ari Vaskelainen

Ari on 18-kesäisenä lavatansseihin hurahtanut pitkän linjan lavatanssiohjaaja. Ari on niittänyt menestystä eri kisalattioilla useankin eri parin kanssa, Hän on kisannut myös Rock´n swng -tansseissa. Tango ja lavatanssit ovat lähimpänä sydäntä.

Tanssimotto: Kivaa, iloista, joskus haastavaa, mutta ei liian vakavaa.

Ari voitti 2016 Lavatanssicupin Suomen mestaruuden parinsa Minna Forssin kanssa. Ari opettaa Tanssitaivaalla mm. rumbaa,chacha:ta, bluesia, hidasta valssia, tangoa, jenkkaa & masurkkaa ja lindy hoppia.

ari-vaskelainen-2016

Matti Tuominen & Armi Tanskanen

Tämä reipas ja iloinen tanssipari opettaa Wanhaa Tangoa ammattitaidolla ja suurella sydämellä. Heidän opetuksensa on selkeää ja tarkkaa. He ovat kotoisin Tampereelta ja opettavat myös siellä.

Matti ja Armi kisaavat koko ajan ja he saavuttivat v. 2013 Wanhan Tangon Suomen Mestaruuden.

armi matti

Minna Forss, tanssinopettaja STOL

Oma tanssitaustani on vahvasti lava- ja seuratanssin parissa.  Tämä monipuolinen ja motivoiva harrastus johti siihen, että lähdin kouluttautumaan ensin seuratanssiohjaajaksi ja myöhemmin tanssiopettajaksi. Lavatanssikisoista on vuosien varrella kertynyt ihania kokemuksia, menestystä ja lämpimiä muistoja.

Tanssinopettajana panostan ennenkaikkea hyvään vartalonhallintaan, tanssijan hyvän ”kivijalan” rakentamiseen ja sitä kautta parin yhteiseen liikkeeseen.  Tanssi on liikettä musiikkiin ja monesti vähemmän on enemmän

 

Mailis Holm

Tanssiksi-ohjaajamme on Mailis Holm.

Mailis on Tanssiksi-ohjaaja ja Seuratanssiohjaaja, joka Rovaniemeltä Tampereen kautta on päätynyt Noormarkkuun, jossa nyt ohjaa Tanssiksi-liikuntaa ja Lavatanssin perusteita.  Mailis on hurahtanut kuubalaisiin rytmeihin ja Tanssiksi-tunneilla niitä onkin mukana.  Paritanssitunneilla taas rakennetaan hyvää perustaa hitaasti ja huolellisesti.
Motto: Foksilla pötkii pitkälle.

nainen

Taija Niiniviita

Olen Rock´n swing- tansseihin hurahtanut nainen Ulvilasta. Olen opettanut vuosien varrella pääasiassa boogie woogieta ja muutaman kauden fuskua. Olen käynyt STUL:n rock’n swing valmentajakoulutuksen perustason.

Olen elävä esimerkki siitä, että pienet loukkaantumiset eivät menoa haittaa vaikkakin hiukan hidastaa. Jokaisesta leikkauksesta olen toipunut pikavauhtia, koska intohimo musiikkiin ja tanssiin on hyvin hyvin voimakas.

 taija

Jari Hakulinen

Buggiin ja Westiin hurahtanut tanssija.

Olen tanssinut Ruotsalaista Buggia vuodesta 2010 ja West Coast Swingiä alkuvuodesta 2012 lähtien. Molemmissa tansseissa kehittyminen vaatii jatkuvaa kouluttautumista. Buggiin olen kouluttautunut pääasiassa ruotsalaisen Dansfirman järjestämissä koulutustapahtumissa ja olen mukana sen järjestämässä ohjaajakoulutuksessa. West Coast Swing:iin olen saanut koulutusta pääasiassa Rytmipolun kouluttajien järjestämissä koulutustapahtumissa.

 IMG_2280

Thomas Jouanny

Thomas ilahdutti meitä kevään 2017 opettamalla West Coast Swingin alkeita ja alkeisjatkoa. Tämän ranskalaisen taiturin opit ovat nyt meidän saatavillamme. Kotimaassaan Ranskassa Thomas kilpailee ahkerasti. Työ toi hänet Suomeen joksikin aikaa. Samalla me saimme oivallisen mahdollisuuden perehtyä hänen rakkaimpaan harrastukseensa. Vielä emme tiedä jatkuuko hänen työnsä myös syksyllä 2017.

 thomas

Annika Välimaa & Vesa-Matti Ruottinen

West Coast Swing

Annika on iloisen mielen omaava persoona, joka visioi paljon ja on valmis kehittämään itseään koko ajan eteenpäin. Hän on periaatteessa tanssinut koko ikänsä aloitettuaan baletin 4-vuotiaana. Visio tanssijan urasta, ja sitä kautta käyty kansanopistovuosi tanssilinjalla Karjaalla auttoivat häntä löytämään polkuaan eteenpäin. Yksilötanssin jäätyä nykyään ohjelmaan kuuluvat West Coast Swing, pyörätuolitanssi ja satunnaisesti Zouk. Pyörätuolitanssissa on menestystä tullut jopa kansainvälisellä tasolla. Westiä Annika on tanssinut useita vuotta. Hän on ottanut osaa lukuisiin tapahtumiin Suomessa ja ulkomailla.

Vesku on jokseenkin analyyttisempi tapaus, joka usein pohtii enemmän kuin puhuu. Myös hänelle on tärkeää itsensä kehittäminen, oli kyseessä sitten mikä ala tai laji tahansa. Tanssiharrastuksen Vesku aloitti tullessaan Tampereelle opintojen perässä noin viitisen vuotta sitten. Tällöin kokeiltiin muun muassa Buggia ja Fuskua. Alkuhuuman jälkeen välissä oli pari vuotta tanssitonta aikaa, jonka jälkeen löytyi West Coast Swing. Tämä tanssi imaisi miehen mennessään, joskaan ei aivan heti ensimmäisten alkeiden jälkeen. Westin parissa hän on kaikkiaan kuluttanut noin jo monta vuotta. Singaporen vaihto-opiskeluajan loppupuolella keväällä 2013 karttui kokemusta myös sikäläisestä WCS-kulttuurista, ja tapahtumista. Suomen tapahtumiakin Vesku on kiertänyt aktiivisesti.

Molempien, sekä Annikan että Veskun, elämässä musiikki on hyvin keskeisessä osassa. Tämä onkin yksi heidän tanssinsa vahvuuksista. He kuitenkin tiedostavat, että on tehtävä vielä paljon töitä, että tämä elementti saadaan linkittymään hyvin tanssiin. Molemmat nauttivat Westistä todella paljon, minkä he toivovat näkyvän muun muassa parissa vapaaehtoisesti tehdyssä koreografiassa. Heitä ovat innostaneet maailman tähdet, mutta ennen kaikkea myös Suomen tähtiopettajat, jotka ovat kannustuksellaan luoneet Suomeen hienon ja koko ajan kasvavan WCS-scenen. Tätä kasvua Annika ja Vesku haluavat edesauttaa niin paljon kuin vain pystyvät.

 annika ja vesku

Saija Mäkinen

Tanssi vei minut jo 14-vuotiaana mukanaan, ja matkan varrella on tullut kokeiltua kaikki mahdollinen lavatanssien, kilpatanssin, rock’n roll’in ja uusimpina bachatan ja kizomban välillä. Ja kizombaan rakastuin ensitanssimalta! Ensiaskeleet siitä otin Jose Ruin käsivarsilla ja olin mennyttä naista! Se musiikki…niiiin alkukantaista, syvältä sisältä koskettavaa…Tampereella opin sitä lisää ja Helsingin bachatafestareilla tammikuussa 2011 sain oikein aimoannoksen. Joao Rochan tiiviskurssilla syksyllä 2011 koin yhdenlaisen ahaaelämyksen, ja loppuvuodesta 2012 Kööpenhaminan kizombafestareilla koin olevani taivaassa. Siellä opettajina olivat mm. järjestäjät Jose ja Daniela Rui (DK Kizomba), Afro-latin Dance company, Ihastuttava Petchú (tarraxinha, semba, kizomba), Upea Kwenda Lima sekä Zé Barbosa ja Marta Miranda. Ensi vuonna Köpis kutsuu taas!

Haluan tuoda tunnetuksi tätä ihanaa, sensuellia ja hauskaakin paritanssia täällä länsirannikolla ja miten se muuten onnistuisi kuin opettamalla! Panostan oikeaan tekniikkaan, hyvän tanssifiiliksen luomiseen ja rentouteen – tätä tanssia ei suoriteta, siitä nautiskellaan! 

 saija lop